Προβολή «La Strada» στην Καλαμάτα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
843e053c89d9239b3d2e353355c652f5_L
  25/8/2018 21:00

  Κάστρο Καλαμάτας  |  Kalamata, Greece

 

Την ταινία “La Strada” του Federico Felini θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν, όσοι βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου (9 μ.μ.) στο κάστρο Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τους Anthony Quinn και Giulietta Masina. Μια συγκινητική, ανθρώπινη ταινία που καταφέρνει πάρα τη μελαγχολία της να ρίχνει αχτίδες φωτός μέσα στη σκοτεινιά.

Η ιστορίας είναι πολύ απλοϊκή και η αφήγηση της γίνεται με απόλυτα γραμμικό τρόπο, περιγράφοντας των αγώνα για επιβίωση μερικών φτωχών ανθρώπων της μεταπολεμικής Ιταλίας, συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Nino Rota και της φωτογραφίας του Otello Martelli. Άλλωστε, ο τίτλος «La Strada» σημαίνει δρόμος και αναφέρεται στην ζωή που κάνουν οι ήρωες ταξιδεύοντας διαρκώς από την μία πόλη στην άλλη. Το «La Strada» αποτέλεσε την πρώτη διεθνή επιτυχία του Φελίνι, γνωρίζοντας τεράστια λαϊκή απήχηση παγκοσμίως.

Κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία με σημαντικότερα τα εξής: Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ταινίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξένης ηθοποιού για την Giullietta Masina, Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τέλος Βραβείο Καλύτερης ξένης ταινίας από την Ένωση Κριτικών Νέας Υόρκης.

Σήμερα η ταινία καταλαμβάνει μια θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς κατατάσσεται σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες δημιουργίες όλων των εποχών.

 

Διεύθυνση
Spartis 28
Kalamata 241 00, Greece

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 25/8/2018 21:00