Προμηθέας στο Τρενοτεχνειον στην Κυπαρισσία

ΘΕΑΤΡΟ
promitheas-cover
  26/7/2018 21:00

  Τρενοτεχνείον Κυπαρισσία  |  Kiparissia, Greece26 Ιουλίου 2017 στο ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, στις 21:00  (Για μία μόνο παράσταση)

Ο Προμηθέας χαρίζει στους Ανθρώπους την Φωτιά και τον Λόγο και τους βλέπει να προκόβουν καθώς εγείρονται από το Χάος. Η Ανθρωπότητα συντάσσεται με τους Αθανάτους, στους πολέμους ενάντια στο σκότος, μα γρήγορα, το γειτόνεμα με τους θεούς, θα κάνει τους Ανθρώπους να ποθήσουν την αθανασία και την παντοδυναμία των θεών, ενώ παράλληλα θα τους κάνει να μισήσουν την θνητότητα, την βραχυβιότητα και την εν γένει φθαρτή τους φύση. Γρήγορα η τάση αυτή των Ανθρώπων θα τους οδηγήσει στον φόβο και στην κάθε αποτρόπαιη πράξη που ο φόβος μας οδηγεί καθώς μας δεσμώνει. 
Ο Προμηθέας τότε, θα ορκίσει τους υπόλοιπους Αθανάτους να πάψουν την συναναστροφή τους με τους θνητούς ενώ παράλληλα αλυσοδένεται στον βράχο, "ενδυόμενος" τον πόνο και την στέρηση, θέλοντας να δώσει ένα σκληρό μάθημα στην Ανθρωπότητα ωθώντας την να αναζητήσει ξανά το σεβασμό προς την ίδια της την φύση. 
Εδώ ξεκινά και η ιστορία του έργου, που περιγράφει το αβέβαιο ταξίδι των Ανθρώπων στην συνείδηση και την φρικτή μαρτυρία του ευεργέτη Τιτάνα στον βράχο. 
Άραγε οι κοιμώμενοι θα αφυπνιστούν τελικά; Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή...

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα-ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο Προμηθεύς Πυρφόρος, όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης. Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την videoart, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επανα-φέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας. 

Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, με τίτλο PROMETHEUS: SevenPrinciplesOnHowToBeInvincible. 

Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα. Συντελεστές:
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, 
Σκηνικά, Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος Βορέας Μελάς George Melas
Βοηθός κινησιολόγου: Joanne David
Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά
Τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης George Sifakis, Δημήτρης Ντούβρας (Dimitris Douvras)

Διανομή:
Προμηθέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος
Έξαρχος: Δημήτρης Κατσιδονιώτης Dimitris Katsidoniotis
Πρώτη: Γιούλη Παπανελοπούλου Giouli Papanelopoulou 
Αλυκτώ: Βίκυ Δρίβα Vicky DRiva 
Ηρακλής: Θεόφιλος Βλάχος
Χορός: Joanne David, Πάνος Νίκιας Panos Nikias, Γιώργος Ποιμενίδης George Pime, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου, Μελίνα Μαστραντώνη Melina Mastrantoni, Μαρία Ιωάννου Maria Ioannou, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου Giwta Androutsopoulou

Μουσικοί επί σκηνής:

(AHERUSIA)
Κιθάρα/φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (VoreasFaethon) George Melas
Κιθάρα/φωνή:Δημήτρης Χαραμής (Drakhon) Jim Haramis
Μπάσο/φωνή:Θοδωρής Μανίκας (Tho) Tho Manikas
Κρουστά:Παντελής Πολύζος (Chaeronios) Pantelis Polyzos

 

Διεύθυνση
Unnamed Road
Kiparissia 245 00, Greece

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 26/7/2018 21:00