"Ο λύκος και η αλεπού" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
likosalepoy
  3/12/2023 17:00

  Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Ο λύκος και η αλεπού" θα παρουσιάσει σε θεατρική διασκευή την Κυριακή στις 12 μ. και στις 5 μ.μ. ο Παιδικός Θίασος Σάββα Γραμμάτικα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό παραμύθι - ύμνο στην αξία της φιλίας και του αλληλοσεβασμού. Ενα μαγικό σκηνικό ταξίδι στο φανταστικό κόσμο των ζώων, όπου τα παιδιά-θεατές έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις αξίες της φιλίας και την αποδοχή της ετερότητας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο εγωιστής κι άπληστος λύκος απαιτεί από την αλεπού να τον υπηρετεί και να του εξασφαλίζει τα καθημερινά του γεύματα. Στις διαμαρτυρίες της αλεπούς, εκείνος γίνεται άγριος κι απειλητικός και της επιβάλλεται με τη δύναμή του. Άραγε θα μπορέσει η αλεπού να αλλάξει αυτήν την κατάσταση; Θα τη βοηθήσει η σοφή κουκουβάγια με τις συμβουλές της; Θα μπορέσει ο λύκος να νικήσει τη φύση του και να γίνει ευγενικός; Και θα καταφέρει το ισχυρό λιοντάρι να πειστεί ότι όλα τα ζώα του δάσους οφείλουν να ζουν ισότιμα; Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, τα δύο ζώα να υπερπηδήσουν τις διαφορές τους και να ζήσουν ειρηνικά  κι ευτυχισμένα σε κλίμα αρμονίας και αγάπης;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή – Κείμενα – Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτούνης, Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: samen production, Πρωτότυπη Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Κίκλης, Χορογραφίες: Μένια Ορφανίδου. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Μένια Ορφανίδου, Ευθυμία Μαρκοπούλου, Σάββας Γραμμάτικας, Δημήτρης Κίκλης. Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 8 ευρώ (προπώληση) και στα 9 ευρώ (ταμείο). Προπώληση γίνεται στο βιβλιοπωλείο «Όλα χαρτί» και στο more.com.

 

Διεύθυνση
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 3/12/2023 17:00
  • 3/12/2023 12:00