Η τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα» στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
ilektra
  9/8/2023 21:30

  Κάστρο Καλαμάτας

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα», το όψιμο αριστούργημα του μεγάλου τραγικού ποιητή θα παρουσιαστεί την Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, από την Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η παράσταση, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και παρουσιάζεται σε πανελλαδική περιοδεία. Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Λίλλυ Μελεμέ, Μετάφραση - Γιώργος Μπλάνας, Μουσική - Σταύρος Γασπαράτος, Σκηνικό - Μικαέλα Λιακατά, Κοστούμια - Βασιλική Σύρμα, Κίνηση - Κική Μπάκα, Φωτισμοί - Μελίνα Μάσχα, Βοηθός σκηνοθέτη - Πάρης Λεόντιος, Φωτογραφίες - Ελίνα Γιουνανλή, Δ/νση - Οργάνωση Παραγωγής - Σταμάτης Μουμουλίδης, Οργάνωση περιοδείας - Χριστίνα Μπάλλα. Παίζουν: Ηλέκτρα - Λένα Παπαληγούρα, Ορέστης - Στρατής Χατζησταματίου, Κλυταιμνήστρα - Ελισάβετ Μουτάφη, Παιδαγωγός - Ιωάννης Παπαζήσης, Χρυσόθεμις - Εριέττα Μανούρη, Αίγισθος - Δαβίδ  Μαλτέζε, Πυλάδης - Πάρης Λεόντιος. Χορός: Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αρετή Τίλη. Προπώληση στο viva.gr και στο Μέγαρο χορού Δευτέρα - Παρασκευή (10 π.μ.-1 μ.μ. και 6 μ.μ.-9 μ.μ.) και Σάββατο (10 π.μ.-1 μ.μ..) Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ (κανονικό) και 17 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Ισχύει προσφορά εισιτηρίων από 14 ευρώ για περιορισμένο αριθμό, αποκλειστικά από την viva.gr.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 9/8/2023 21:30
  • 8/8/2023 21:30