Ο πατέρας του Αμλετ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
a05fcc2015d716f17757b96f9e6c5e68_L
  11/3/2018 20:00

  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας  |  Kalamata, Greece

H επιτυχημένη παράσταση "Ο πατέρας του Αμλετ" του Μάνου Ελευθερίου έρχεται και στην Καλαμάτα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και ερμηνεία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 8 μ.μ.

«Τώρα θα αναρωτιέσαι για ποιο λόγο ήρθα. Ηρθα από μια παρόρμηση, ένα χρέος να σου ιστορήσω τον τρόπο του θανάτου μου, τον οποίο δεν ξέρεις και που πρέπει κάποια στιγμή εσύ ν’ αποφασίσεις, πώς θα χειριστείς την κατάσταση. Δεν έχεις όμως και μια σοβαρή σύντροφο για να σε συμβουλεύσει.»

Ο "Πατέρας του Αμλετ" είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Αμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Αμλετ είμαστε εμείς.

Ο Θοδωρής Γκόνης αναφέρει σχετικά: "Χρόνια τώρα ο Μάνος Ελευθερίου μελετάει τον Αμλετ, τους μονολόγους, τις μεγάλες σκηνές στις παλιές, μυθικές μεταφράσεις του Περβάνογλου και του Δαμιράλη. Μετράει φόνους, βλέπει τα αίματα, το φαρμάκι, το δηλητήριο να στάζει, να κυλά, να μπαίνει στη φλέβα με τον ασπασμό, με το φιλί. Το αδελφικό. Ο Μάνος Ελευθερίου γνωρίζει τον Αμλετ από στήθους. Ερχεται σαν σκιά, σαν φάσμα, σαν όνειρο με το φάντασμα του πατέρα, να μας θυμίσει πως ο Αμλετ είμαστε εμείς. Μόνο που έχουμε ξεχάσει τον λόγο. Και αυτόν ακριβώς τον λόγο έρχεται να μας πει, να μας υπενθυμίσει με τον δικό του τον τρόπο, τον τρόπο του πατέρα. Του πατέρα του Αμλετ". Οι συντελεστές είναι οι: βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς, σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης, σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας, παραγωγή - οργάνωση παραγωγής περιοδείας: "Μικρή άρκτος" - Βιβή Γερολυμάτου, Απόστολος Παπαδόπουλος. Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας: 27210 82616. Στην προπώληση το εισιτήριο κοστίζει: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 φοιτητικό, ανέργων (μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαρτίου). Στην πόρτα: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 φοιτητικό, ανέργων (από το Σάββατο 10 Μαρτίου). Σημεία προπώλησης: "Public", tickets.public.gr, "TicketServices" 210 72 34 567, www.ticketservices.gr.

 

Τηλέφωνο
Διεύθυνση
Dimosthenous 2
Kalamata 241 00, Greece

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 11/3/2018 20:00
  • 10/3/2018 20:00