“Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
tyxaiosthanatos
  13/8/2023 21:30

  Κάστρο Καλαμάτας

Μετά από δύο sold out σεζόν και πολλά θεατρικά βραβεία, η παράσταση “Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” με τον Πάνο Βλάχο, η οποία αποθεώθηκε από 140.000 θεατές, θα ανέβει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Αυγούστου στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια παράσταση με ενέργεια, τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος -πάντα υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα- μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος». Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να ξεσκεπάσει μέσα από το έργο του, τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι, που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας, Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη/Γιάννης Κακλέας, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Μουσική σύνθεση: Βάϊος Πράπας, Στίχοι τραγουδιών: Πάνος Βλάχος, Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου, Ρέα Σαμαροπούλου, Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού, Βοηθός φωτίστριας: Στέβη Κουτσοθανάση, Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη, Παραγωγή: ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος  Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης. Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας. H γενική είσοδος έχει οριστεί στα 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 13/8/2023 21:30
  • 12/8/2023 21:30