Η παράσταση «H Βίλα» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
vila
Ημερομηνία: 18/2/2023 19:30

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η παράσταση «H Βίλα» (Ο δρόμος που δεν πήραν) του Guillermo Calderón σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τρεις γυναίκες που τις λένε “Αλεχάνδρα” συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της. Η σκηνοθέτιδα Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. «Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος; Ίσως η Βίλα πρέπει τελικά να γίνει θέατρο, για να φιλοξενήσει τις χαρές και τις λύπες που ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της» τονίζει η περιγραφή. Η παράσταση θα ανέβει το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 7.30 μ.μ..

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο “Όλα Χαρτί” και στο viva.gr. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ (α ζώνη) και 15 ευρώ (β ζώνη). Επίσης πωλούνται μειωμένα των 12 ευρώ (Άνεργοι, Μαθητές, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Ανω των 65).

 

Διεύθυνση
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 18/2/2023 19:30
  • 17/2/2023 21:30