«Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
laxana
  13/11/2022 11:30

  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μετά τη sold out περιοδεία του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα με τις παραστάσεις στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία “Μέθεξις” αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο κοινό της περιφέρειας το αγαπημένο και εμβληματικό μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός».

Η εντυπωσιακή παράσταση θα ταξιδέψει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας σε διπλή παράσταση, στις 11.30 π.μ. και στις 5.30 μ.μ.. Το σύγχρονο αυτό έργο, που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι, πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια, δημιουργώντας μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο» μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και σε ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και καλοσύνη. Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω» γίνεται το «μαγικό κλειδί». Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με όχημα την μουσική και το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης, Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης - Τάσος Ιωαννίδης, Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης – Σταύρος Καρτάκης, Χορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου, Σκηνικά & Κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα, Εικαστική Επιμέλεια σκηνικών: Θανάσης Κόκκας, Εικονογράφηση: Βανέσα Ιωάννου, Στίχοι: Π. Παμπούδη, Τ. Ιωαννίδης, Κ. Κολοβός, Βιβλίο Γλώσσας Α’ Δημοτικού (Συγγραφείς: Ε. Καρατζόλα, Π. Κύρδη, Τ. Σπανέλλη, Ν. Τσιαγκάνη), Creative Agency: Gridfox. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Γεράσιμος Κατσανέας, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρυσοβαλάντης Λοΐζου, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Χριστίνα Χρήστου, Εβίνα Χριστογιαννοπούλου. Διάρκεια Παράστασης: 70’. Προπώληση εισιτηρίων: στο viva.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί ως εξής: Προπώληση 10 ευρώ, Γενική Είσοδος 12 ευρώ, Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους, Group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ.

 

Διεύθυνση
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 13/11/2022 17:30
  • 13/11/2022 11:30