"Λα Μοσκέτα" στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
mosketa
Ημερομηνία: 31/8/2022 21:30 - 23:30

Τόπος: Κάστρο Καλαμάτας

Tο έργο "Λα Μοσκέτα" του Ρουτζάντε θα παρουσιάσει την Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του 16ου αιώνα, τότε που σημειώθηκε η άνοδος του δυτικού πολιτισμού. Η σκηνοθεσία και διασκευή του έργου είναι του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Καρμεντσίτα Μπροσμογιού, η εξαιρετική μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια είναι του Δημήτρη Οικονομάκη. Το έργο μας μεταφέρει στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη. Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Το χρήμα και ο ερωτικός πόθος ήταν τα δύο σημεία ανάμεσα στα οποία κινείται η ζωή των ηρώων. Στην θεατρική παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Χρίστος Νικολάου, Ζερόμ Καλούτα κ.α.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 31/8/2022 21:30 - 23:30