Οι "Πέρσες" του Αισχύλου στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
perses
  24/8/2022 21:00 - 23:00

  Κάστρο Καλαμάτας

Οι "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη τριετή (2019-2021) παρουσίαση της Αντιγόνης του Σοφοκλή, η Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά, την παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους “Πέρσες” του Αισχύλου. Για την παράσταση πραγματοποιήθηκε πολύμηνο εργαστήριο εστιασμένο στην αρχαία τραγωδία σύμφωνα με τον τρόπο δουλειάς και προετοιμασίας της Ομάδας Σημείο Μηδέν και του σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπου.  Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά οκτώ χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος, Σκηνική εγκατάσταση - κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης, Ηχοτοπίο: Ζήσης Σέγκλιας, Δραματολόγος: Μαρία Σικιτάνο, Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Χασιώτη, Μακιγιάζ: Βιργινία Τσιχλάκη, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Μπέτσης, Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Χατζηαντωνίου, Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη, Άτοσσα: Έβελυν Ασουάντ, Αγγελιαφόρος: Μπάμπης Αλεφάντης - Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Δαρείος: Έλλη Ιγγλίζ, Ξέρξης: Ντίνος Παπαγεωργίου, Χορός: Η ομάδα.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 15 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ μειωμένο. Το μειωμένο εισιτήριο αφορά φοιτητές, ανέργους ΟΑΕΔ, ΑμεΑ, συνοδούς ΑμεΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Προπώληση γίνεται στο ticketservices.gr, και στο ταμείο του Θεάτρου 90 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 24/8/2022 21:00 - 23:00