“Δον Κιχώτης” στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
KIXOTIS
Ημερομηνία: 17/8/2022 21:00 - 23:00

Τόπος: Κάστρο Καλαμάτας

Tο αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες “Δον Κιχώτης” θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9 μ.μ. οι “Μαγικές σβούρες” σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

 Η παράσταση, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.  Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της  ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Η παράσταση δίνει στους μικρούς θεατές την  ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία, όπως ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί. Η μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά  τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς, Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου - Μαγικές σβούρες, Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννα Εμμανουήλ, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Boηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου. Οι ηθοποιοί της παράστασης με σειρά εμφάνισης είναι οι: Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου. Η παράσταση ανεβαίνει  με την υποστήριξη  του Ινστιτούτου Θερβάντες της  Αθήνας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (κανονικό-προπώληση) 8 ευρώ (κάρτα ανέργων, ΑμεΑ) και 12 ευρώ στην είσοδο. Προπώληση στο viva.gr και στο Μέγαρο Χορού.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 17/8/2022 21:00 - 23:00