Το έργο «Περσέας και Ανδρομέδα» στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
perseas
  26/7/2022 21:00 - 23:00

  Κάστρο Καλαμάτας

Το έργο «Περσέας και Ανδρομέδα» από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο θέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό  στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως στα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, ,αγωνία  εκπλήξεις και ακόμα σκηνές γεμάτες γέλιο που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς φίλους. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά-Κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας, Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Ανδρέας Κουλουμπής, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη, Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση, Φωτογραφίες παράστασης: Νεκτάριος Κουρής. Πρωταγωνιστούν οι Χάρης Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα  Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου και ο Μεσσήνιος Νεκτάριος Φαρμάκης. Προπώληση εισιτηρίων διαδικτυακά γίνεται στο viva.gr καθώς και στο Guru Energy, στο Public  και στο Μέγαρο χορού. Τα  εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ.

 

Διεύθυνση
Κάστρο Καλαμάτας

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 26/7/2022 21:00 - 23:00