Η παράσταση «Τα γεγονότα» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
Screenshot_22
  28/11/2021 20:00

  Μέγαρο Χορού Καλαμάτας  |  Καλαμάτα, Ελλάδα

Η παράσταση «Τα γεγονότα» έρχεται τις ημέρες 26, 27 και 28 Νοεμβρίου - Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ρούμελης, Σερρών, Αγρινίου, Κοζάνης, Κρήτης, το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Συμμετέχουν ακόμη: η Χορωδία “Sonorae” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” και η Χορωδία “Μελίφωνο” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι στα 12 και 8 ευρώ, για πληροφορίες για κρατήσεις: 27210 82616.

«Τα γεγονότα» είναι ένα πολιτικό έργο, που εξετάζει την άνοδο της Ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τοπικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν επί σκηνής με μουσικά κομμάτια που έχουν διδαχθεί – χωρίς όμως να γνωρίζουν το περιεχόμενο του έργου. Για να επιτευχθεί αυτό σε κάθε παράσταση συμμετέχει μια νέα χορωδία.

Σύνοψη: Η Κλαίρη, μια δασκάλα που στον ελεύθερο χρόνο της διευθύνει μια τοπική ερασιτεχνική χορωδία αποτελούμενη από μετανάστες και άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιστεύει πως υπάρχει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Μια μέρα ένας νεαρός ντόπιος θα εισβάλει ένοπλος στην αίθουσα προβών της και θα ανοίξει πυρ. Η Κλαίρη θα είναι η μοναδική επιζήσασα και το μόνο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να καταλάβει το γιατί.

Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Αντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο της απώλειας και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία των χορωδιών και η διασκευή της μουσικής και των στίχων είναι του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Οι παραστάσεις θα γίνουν με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων "αμιγείς χώροι" με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Τηλέφωνο
Διεύθυνση
Ο.Τ. 574, Αρτέμιδος
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 28/11/2021 20:00
  • 27/11/2021 21:00
  • 26/11/2021 21:00
  • 00:00