Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιμέλντα Μάρκος: Βασίλισσα χωρίς Θρόνο» στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ntokimanter_paraskevi
Ημερομηνία: 30/10/2020 21:30 - 23:30

Τόπος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας  |  Πόλη: Καλαμάτα, Ελλάδα

To ντοκιμαντέρ «Ιμέλντα Μάρκος: Βασίλισσα χωρίς Θρόνο» θα προβάλει την Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Με επίκεντρο τον αδάμαστο χαρακτήρα της Ιμέλντα Μάρκος, και έχοντας στενή πρόσβαση, η ταινία εξετάζει την απίθανη επιστροφή της οικογένειας Μάρκος στις Φιλιππίνες, διερευνά την ταραχώδη κληρονομιά του δικτατορικού καθεστώτος Μάρκος και περιγράφει τη σημερινή προσπάθεια της Ιμέλντα να βοηθήσει τον γιο της, Μπονγκμπόγκ Μάρκος, να κερδίσει την αντιπροεδρία. Για το σκοπό αυτό, η Ιμέλντα ουσιαστικά ξαναγράφει το ιστορικό διαφθοράς της οικογένειάς της, αντικαθιστώντας την με μια αφήγηση μητρικής αγάπης για τη χώρα της. Σε μια εποχή που τα fake news επηρεάζουν εκλογές, η ιστορία επιστροφής της Ιμέλντα χρησιμεύει ως μια σκοτεινή ιστορία προειδοποίησης. Εμφανίζεται η Imelda Marcos, και σε αρχειακό υλικό ο Ferdinand Marcos, o George Bush Sr., o Richard Nixon, ο Ronald Regan, o Fidel Castro και ο Muammar Gaddafi. Διάρκεια: 101’.

To ντοκιμαντέρ της Λόρεν Γκρίνφιλντ, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας και ήταν υποψήφιο για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο BFI Film Festival, στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης και στην Ενωση Αμερικανών Σεναριογράφων, θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο στο στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11) με προϋπόθεση να έχει γίνει κράτηση θέσης (μέσω του σχετικού event στο facebook, ή τηλεφωνικώς στο 27210 22376, 10πμ-2μ.μ.).

 

Διεύθυνση
Μπενάκη 11
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 30/10/2020 21:30 - 23:30