Η μουσική παράσταση “Αποτυπώματα” στο Νιόκαστρο Πύλου

ΘΕΑΤΡΟ
poster-01
  2/9/2020 20:30 - 22:30

  Νιόκαστρο Πύλου

Τη μουσική παράσταση με τίτλο “Αποτυπώματα” θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 2  Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. το φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις» στο Νιόκαστρο Πύλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος.

Η παράσταση πραγματεύεται το ελληνικό στοιχείο στο πέρασμα του χρόνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τι σημαίνει Ελληνισμός; Ποιο ρόλο παίζουν η φύση, ο τόπος και οι άνθρωποι στην πολιτισμική δημιουργία; Πως συμβάλει η διάσωση και χρήση ενός αρχαιολογικού χώρου στην διατήρηση τις συλλογικής μνήμης και πώς συντελεί στηδιήγηση της τοπικής ιστορίας; Πως διαμορφώθηκε η κουλτούρα στο πέρασμα των αιώνων; (Ομηρικά χρόνια, κλασική και Ελληνιστική Αρχαιότητα, Βυζαντινή περίοδος, Φραγκοκρατία, Τουρκοκρατία, Ενετοκρατία). Μέσω της μουσικής, του τραγουδιού, της αφήγησης, αναδεικνύονται εικόνες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν, με βάση τα ιστορικά και πολιτισμικά «αποτυπώματα» των αιώνων που πέρασαν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διονυσία Χρυσομπόλη (σύλληψη, επιμέλεια παραγωγής, καλλιτεχνική επιμέλεια), Νίκος Ξανθούλης (ενορχήστρωση - μουσική επιμέλεια), Γεώργιος Τσαπόγας (σκηνοθεσία), Αγγελος Δημητρόπουλος (σχεδιασμός φωτισμών), Λεωνίδας Παπαδόπουλος (βίντεο – φωτογραφία),Γεώργιος Ηλιόπουλος (ηχοληψία), Χρήστος Συκάς (ήχος). Συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα), Ζήσιμος Σουλκούκης (βιολί), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά) και Μαργαρίτα Συγγενιώτου (τραγούδι).

 

Διεύθυνση
Τσαμαδού, Πύλος 240 01
Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 2/9/2020 20:30 - 22:30