Προβολή της ταινίας "Ρασίντ" στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ntokimanter
Ημερομηνία: 28/8/2020 21:30 - 22:30

Τόπος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας  |  Πόλη: Καλαμάτα, Ελλάδα

Την ταινία "Ρασίντ" (74') θα προβάλει την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο στέκι του (Μπενάκη 11).

Η ταινία καταγράφει της ζωή του εκλιπόντα θείου της σκηνοθέτιδος Semia Badih, του Rasheed Broum, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 29 ετών, σε μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη Σιδώνα κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής εισβολής στο Λίβανο το 1982, τρία χρόνια προτού γεννηθεί η ίδια. Πάνω από 30 χρόνια μετά την τραγωδία, η Samia ξεκινά μια αναζήτηση να ανακαλύψει περισσότερα για την ιστορία της ζωής και του θανάτου του θείου της, όπως ειπώθηκε από τους φίλους και την οικογένεια που έζησαν και που τον ήξεραν καλύτερα, κυρίως η αδερφή του Rasha και ο καλύτερός του φίλος Ghassan. Στην καρδιά της ταινίας είναι η ιστορία της αδερφής του Rasheed, της Rasha, η οποία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απώλεια του
αδερφού της. Το "Ρασίντ" απαθανατίζει μια από τις πολλές ιστορίες του πολέμου από την νότια πόλη της Σιδώνας του Λιβάνου διαμέσου του προσωπικού ταξιδιού της ίδιας της Badih.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στήριξης και αλληλεγγύης στο λαό της Βηρυτού ύστερα από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης, που έχει προγραμματίσει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνδιοργάνωση με το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, όπου θα κορυφωθούν το τριήμερο 3-4-5 Σεπτεμβρίου στο χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καλαμάτας, τον οποίο έχει παραχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ειδικά για το σκοπό αυτό, με προβολές, μουσική, ομιλίες και έκθεση έργων τέχνης προς πώληση. Επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια θα είναι η κυρία Ζακία Ακρα, ερευνήτρια του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών & Ισλαμικών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη συνεισφορά, ενώ θα υπάρχουν και λαχνοί για τη δωρολοταρία αλληλεγγύης. Όπως έχει ανακοινωθεί, το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί το διάστημα αυτό θα διανεμηθεί σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη, σε στενή συνεργασία με το σύνδεσμο του Κέντρου στο Λίβανο, διευθυντή φωτογραφίας, μουσικό και συνεργάτη τού Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Pol Seif.

 

Διεύθυνση
Μπενάκη 11
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 28/8/2020 21:30 - 22:30