26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - “Jack... a symphonic resistance of a brutal self portrait” στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΧΟΡΟΣ
 Η εγγραφή έκλεισε
 
0
festival4
Ημερομηνία: 24/8/2020 21:00 - 22:00

Τόπος: Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας  |  Πόλη: Καλαμάτα, Ελλάδα

Ένα οικείο ταξίδι, μια εσωτερική μάχη, όπου ο χειρότερος εφιάλτης μετατρέπεται στο ωραιότερο όνειρο. Ο Τζακ, αστείος και τραγικός στο βασίλειό του, είναι λίγο τρελός αλλά και γνωστικός ταυτόχρονα.

Αντιπροσωπεύει το Αόρατο και μετατρέπει την πραγματικότητα σε έναν κόσμο φαντασίας, εκεί όπου μπορεί να θεωρηθεί παρανοϊκός αλλά και ατρόμητος ταυτόχρονα. Ο Iesu Escalante [Ιέσου Εσκαλάντε] εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο, που συνδυάζει εκρηκτικές, ιδιόμορφες κινήσεις από τα ακροβατικά και τον σύγχρονο χορό.

Ακροβάτης, χορευτής, καλλιτέχνης του τσίρκου και των πολεμικών τεχνών, ο Iesu Escalante [Ιέσου Εσκαλάντε] σπούδασε στο Μεξικό και την Κίνα (κινεζικές πολεμικές τέχνες και φιλοσοφία), ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στον χορό, το θέατρο και την τέχνη του τσίρκου στη Βαρκελώνη και στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών Τσίρκου (CNAC) στη Γαλλία. Έχει εργαστεί επαγγελματικά ως καλλιτέχνης και εκπαιδευτής σε όλη την Ευρώπη, το Μεξικό, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Η ισχυρή επιρροή των κινεζικών πολεμικών τεχνών και της κινεζικής φιλοσοφίας του επέτρεψε να αναπτύξει τη δική του μοναδική σωματική γλώσσα. Είναι καθηγητής στην Εθνική Σχολή Τσίρκου του Chatellerault (Γαλλία) και συνεργάζεται με άλλες σχολές και καλλιτέχνες, οργανώνοντας εργαστήρια και διευθύνοντας δικά του έργα.

Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένο και οριοθετημένο χώρο, με καρέκλες. Οι θεατές θα μπορούν την παρακολουθήσουν λαμβάνοντας δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδο, την έξοδο από τον οριοθετημένο χώρο της πλατείας και καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Διεύθυνση
Πλ. Βασιλέως Γεωργίου
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 24/8/2020 21:00 - 22:00

 

Λίστα από Συμμετέχοντες

 Καμία συμμετοχή