26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - “Same Same” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΧΟΡΟΣ
 Η εγγραφή έκλεισε
 
0
117615098_3733319916695561_4780189445501183385_o
Ημερομηνία: 23/8/2020 22:00 - 23:00

Τόπος: Προαύλιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας  |  Πόλη: Καλαμάτα, Ελλάδα

Ένας ερωδιός κουρνιάζει ψηλά σε μια κορυφή, τυλιγμένος με τα φτερά του, ετοιμόρροπος. Ένας φιδαετός στροβιλίζεται, διαγράφοντας αργούς κύκλους μέχρι να καταρρεύσει. Έτσι επιβάλλει η φύση τους.

Τίποτα δεν χαρακτηρίζει τους ανθρώπους καλύτερα από την τάση τους να κάνουν παράλογα πράγματα για να επιτύχουν αβέβαια αποτελέσματα. Σ’ έναν κόσμο όπου η λογική λειτουργεί σαν όμορφη πρόσοψη, η εισβολή του παραλόγου ταράζει τη σχέση μας με την κανονικότητα και μας οδηγεί σε δρόμους ανεξερεύνητους. Κάπου μεταξύ ανίας και εξάντλησης, δύο γυναίκες, αντιμέτωπες η μια με την άλλη σαν σε στρεβλωτικό καθρέφτη, χάνουν τα λογικά τους και ξυπνούν το άγριο ζώο μέσα τους.

Σ’ αυτό το απρόβλεπτο ντουέτο, η θεατρική σκηνοθέτις Petra Tejnorová [Πέτρα Τεϊνοροβά] μοιράζεται τη σκηνή με την κορυφαία χορεύτρια Tereza Ondrová [Τερέζα Οντροβά]. Το κοινό ενδιαφέρον τους για την εξερεύνηση των ορίων του λεπτού χιούμορ, της ειρωνείας και του παραλογισμού, παράλληλα με τον σεβασμό τους για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, υπογραμμίζεται από τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Γαλλο-Βελγίδας χορογράφου Karine Ponties [Καρίν Ποντιέ], που παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Mε αναφορές στον Μπάστερ Κήτον, μας συγκινούν με το βάθος και την ειλικρίνειά τους, παρ’ όλη την ελαφρότητα της φόρμας.

Σύλληψη & χορογραφία: Karine Ponties

Ερμηνεία: Tereza Ondrová, Petra Tejnorová
Φωτισμός & καλλιτεχνική επιμέλεια: Guillaume Toussaint Fromentin
Technical director: Katarina Duricová
Τεχνικός φωτισμού: Zuzana Režná
Παραγωγή: Temporary Collective & Dame de Pic/Cie Karine Ponties
Συμπαραγωγή: Tanec Praha & Le 140
Με την υποστήριξη: Ministry of Culture Czech Republic, Prague City Hall, ALT@RT, Truc Sphérique/Stanica Žilina, Ministry of Culture of Fédération Wallonie-Bruxelles

 

Διεύθυνση
Ο.Τ. 574, Αρτέμιδος
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 23/8/2020 22:00 - 23:00

 

Λίστα από Συμμετέχοντες

 Καμία συμμετοχή