Ο “Ροβινσώνας και ο Κρούσος” στο Γυμνάσιο Πύλου

ΘΕΑΤΡΟ
thumbnail
  16/8/2020 21:00 - 23:00

  Γυμνάσιο Πύλου  |  Πύλος, Ελλάδα

Η παιδική παράσταση “Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος”, σε μετάφραση και διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Πύλου.

Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν. Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι! Οι δυο ήρωες, βρίσκοντας τρόπο να επικοινωνήσουν, μας αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία η θέληση και η αλληλεγγύη! Η παράσταση με πολύ χιούμορ και υπευθυνότητα δίνει μια νέα οπτική των καταστάσεων στα παιδιά που χρειάστηκε, όπως οι δύο ναυαγοί, να στερηθούν την ελευθερία τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι μικροί θεατές, μεταφέρονται σ’ έναν μαγικό κόσμο ξεγνοιασιάς, χαράς και περιπέτειας. Τη συγκίνηση διαδέχονται τα ξεκαρδιστικά επεισόδια, η τρυφερότητα και η δράση. Κύρια στοιχεία της παράστασης είναι η ευρηματικότητα στους αυτοσχεδιασμούς, οι παραστατικές κινήσεις των χεριών και των σωμάτων, οι ήχοι, τα βλέμματα, εντυπωσιακά τρικ και μαγικά κόλπα. Το έργο είναι γραμμένο από τους Ιταλούς συγγραφείς Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο, σε μετάφραση και διασκευή της, αγαπημένης σε μικρούς και μεγάλους, Ξένιας Καλογεροπούλου και είναι εμπνευσμένο από το πρώτο μπεστ σέλερ της δυτικής λογοτεχνίας, το πασίγνωστο «Ροβινσώνας Κρούσος» του Ντάνιελ Ντεφόου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση-Διασκευή: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθετική Επιμέλεια-Κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος, Σκηνικά - Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου-Ειδικές κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου, Μουσική Επιμέλεια: Εφη Καπινιάρη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Χαρέλας, Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, Graphic-design: Ντίνα Ζαφειρίου, Τεχνική Υποστήριξη: Χρήστος Λουλούδης, Trailer: Αφροδίτη Κωτσοπούλου, Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, Γιάννης Βίτσας, Διεύθυνση Παραγωγής: Ρούλα Σμυρναίου, Οργάνωση Παραγωγής: Νεκτάριος Παπαλεξίου, Παραγωγή: Long Vehicle Productions, Πρωταγωνιστούν:
Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης. Προπώληση γίνεται διαδικτυακά στο viva.gr. Τιμές εισιτηρίων: 9, 8, 7, 6 ευρώ. Διάρκεια: 75 Λεπτά.

 

Διεύθυνση
Πύλος 240 01, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 16/8/2020 21:00 - 23:00