"Μαρμαρωμένες Τρωάδες" στο Κάστρο της Πύλου

ΘΕΑΤΡΟ
troades
  18/7/2020 21:00 - 23:00

  Κάστρο Πύλου

Την παράσταση "Μαρμαρωμένες Τρωάδες" θα παρουσιάσει στο Κάστρο της Πύλου το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 9 μ.μ. το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Πρόκειται για μία σκηνική αφήγηση με αφορμή τις Τρωάδες του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Βασίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών πολυμέσων καθώς και τρεις ηθοποιούς- performers. Οι Τρωάδες αποτελούν ένα κείμενο που προσφέρεται από κάθε άποψη για τη δημιουργία μίας σύγχρονης μορφής αφήγησης. Ένα κείμενο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο στις ιστορικές περιόδους που διανύουμε. Το έργο, γραμμένο το 415 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, αποτελεί ένα βαθύ κατηγορώ προς τους Αθηναίους για την επεκτατική πολιτική τους, οι οποίοι αφού πρώτα έσφαξαν τους Μηλίους, στη συνέχεια έκαναν προετοιμασίες για να εκστρατεύσουν εναντίον της Σικελίας. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην κατεστραμμένη από τους Έλληνες Τροία. Οι γυναίκες της Τροίας, με εξέχουσα μορφή της βασίλισσα τους, την Εκάβη, ετοιμάζονται να οδηγηθούν με τα ελληνικά καράβια σκλάβες στην Ελλάδα. Η επόμενη μέρα είναι το ίδιο σκληρή και για τους νικητές και για τους ηττημένους. Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται στον άνθρωπο, σε όποια πλευρά κι αν ανήκει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise), Ηθοποιοί- Μουσικοί: Αγλαΐα Παππά, Χάρης Χαραλάμπους, Λουΐζα Κωστούλα, Οπτικός/ηχητικός σχεδιασμός : Studio 19 (Κώστας Μπόκος),
Kοστούμια: Λίλιαν Ξυδιά, Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά : Νίκος Λεβαντἠς, Λουΐζα Κωστούλα, Bασίλης Κουντούρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη, Ηχογραφήσεις: Λουΐζα Κωστούλα, Studio 19.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο κάθε αρχαιολογικού χώρου, ενώ είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης (digitalculture.gov.gr). Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού δημιουργεί ένα νέο θεσμό, παρουσιάζοντας 71 παραγωγές, σε 270 εκδηλώσεις, με 13 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε 43 περιφερειακές ενότητες.

 

Διεύθυνση
Τσαμαδού, Πύλος 240 01
Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 18/7/2020 21:00 - 23:00