«Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών» στο Κάστρο Καλαμάτας

ΘΕΑΤΡΟ
106125458_2975739042548965_2574986191452902125_o
  10/8/2020 21:00 - 23:00

  Κάστρο Καλαμάτας  |  Καλαμάτα, Ελλάδα

Το αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη «Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών» θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Καλαμάτας τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου από τις «Μαγικές σβούρες» και τη «Marossoulis Productions».

Η παράσταση του Δημήτρη Αδάμη, πιστή στο ραντεβού της με τα παιδιά, κάθε χρόνο στα ανοιχτά θέατρα, στις πόλεις και στα νησιά σε όλη την Ελλάδα, με τόλμη και κέφι ταξιδεύει και φέτος, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Με το πιο επίκαιρο έργο, με ένα από τα πιο παλιά, πρώτα – πρώτα ονειρικά παραμύθια που φτιάχτηκαν στην ιστορία του ανθρώπου, τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, οι ηθοποιοί μιλούν για την επείγουσα πια ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης μαζί με επτά σπουδαίους καλλιτέχνες επί σκηνής φτιάχνουν για τα παιδιά μια παράσταση – ταξίδι. Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός, στην κρυφή ελευθερία, εκεί που το άγγιγμα και η αγκαλιά φτιάχνουν κόσμους, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά , με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. Εκείνος δεν γνωρίζει , και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών , στα σύννεφα , εκεί , μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο Τσαλαπετεινός καλεί τα Πουλιά – Όρνιθες για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο. Τα Πουλιά καχύποπτα με τους ανθρώπους , ετοιμάζονται να τους επιτεθούν. Ο Πεισθέταιρος όμως φουσκώνει τα μυαλά των πουλιών και στο τέλος τα πείθει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Απόδοση στα Νέα Ελληνικά: Δόμνα Ζαφειροπούλου, Σκηνικό: Παναγιώτης Κουλουράς, Κοστούμια: Μαγικές σβούρες, Kίνηση: Φωτεινή Σταματελοπούλου, Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Ειδικές Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Πουρκού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα και ο Βασίλης Γισδάκης.

 

Διεύθυνση
Σπάρτης 28
Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 10/8/2020 21:00 - 23:00