Χορευτική παράσταση από το σύλλογο “Εν χορώ”

 Η εγγραφή έκλεισε
 
0
MIKRASIA
Κατηγορία
ΧΟΡΟΣ
Ημερομηνία
14/4/2018 20:30
Τόπος
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - Aristomenous 33
Kalamata 241 00, Greece

 

 

Μια μοναδική παράσταση που θα αναβλύζει παράδοση και συγκίνηση θα απολαύσει το κοινό της Καλαμάτας το Σάββατο 14 Απριλίου από το Σύλλογο “Εν χορώ” στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ θα είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το θεατή, αφού θα περιλαμβάνει θεατρικά αφήγηση δρώμενα, χορούς και τραγούδια από τη Μικρασία.  Στη βραδιά συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί – μπουζούκι – τραγούδι), Ιάκωβος Ηλιάδης (λαούτο), Νίκος Ανεμοδουριώτης (ούτι – κιθάρα), Παρασκευάς Ντόμπρος (κρουστά), Μαριάνθη Λιουδάκη (τραγούδι), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι). Πρόκειται για καταξιωμένους καλλιτέχνες, που είναι ιδιαίτερα γνωστοί από τη δημοφιλή εκπομπή της ΕΡΤ “Το αλάτι της γης”. Πενήντα χορευτές από το “Εν χορώ”, με ρούχα εποχής και πλαισιωμένοι με παλιά, γνήσια αντικείμενα θα δείξουν στο κοινό το δράμα των προσφύγων της Μικράς Ασίας, θέμα πολύ επίκαιρο σήμερα. Το “σενάριο” δείχνει πρόσφυγες από τη Σμύρνη, που πέρασαν στη Λέσβο και συνέχισαν το ταξίδι στον Πειραιά. Στην παράσταση το κοινό θα γνωρίσει τους χορούς της Μικρασίας - στην αυθεντική τους μορφή - και το πώς αυτοί χορεύονταν, πώς αφομοιώθηκαν από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τη βραδιά, τη σκηνοθεσία και τη ροή του προγράμματος επιμελήθηκε η Ελένη Γκλεγκλέ, ενώ τη διδασκαλία των χορών έχουν αναλάβει η Ελένη Γκλεγκλέ, ο Ηλίας Λασκαρίδης και ο Γεράσιμος Σατρατζέμης.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές σχετικά με το μουσικό ύφος: “Τα Μικρασιάτικα τραγούδια, οι συρτόμπαλοι, οι καρσιλαμάδες,τα απτάλικα, τα Αϊβαλιώτικα θα “ταξιδέψουν” προς στον Πειραιά, σε κείνο το ταμπαχανιώτικο και το ζεμπέκικο του Μάρκου... Γιατί στον Πειραιά στέριωσαν οι πρόσφυγες τις μνήμες τους”...

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 14/4/2018 20:30

Λίστα από Συμμετέχοντες

 Καμία συμμετοχή