«Η κόμη ανά τους αιώνες» στη Συλλογή Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»

 Η εγγραφή έκλεισε
 
0
LIKIO
Κατηγορία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ημερομηνία
15/4/2018 09:00 - 13:00
Τόπος
Εκθεσιακός χώρος της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια». - Stadiou 64
Kalamata 241 00, Greece

Εκθεση με ζωγραφικά έργα του Γάλλου δημιουργού της haute coiffure Hervé Boudon παρουσιάζει το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 14 Απριλίου στις 7 μ.μ., στην οδό Σταδίου 64.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Κυριακή 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Μαΐου, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου (Τρίτη - Σάββατο 9 π.μ. έως 2 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. έως 1 μ.μ., Δευτέρα κλειστά).

Ο Hervé Boudon αφιέρωσε, όπως και οι γονείς του, τη ζωή του στην αισθητική της κόμης. Μέσα από την δουλειά του ενδιαφέρθηκε με πάθος για την ιστορία του επαγγέλματός του και από τις ενδελεχείς έρευνες που έκανε για πάνω από 40 χρόνια σε μουσεία, ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, ο Hervé Boudon δημιούργησε ένα αρχείο με χιλιάδες σχέδια. Τα σκίτσα και οι φωτογραφίες του, που έχουν ως θέμα τη γυναικεία ομορφιά, αποτελούν το απαύγασμα αυτής της διεργασίας, μαρτυρούν τη δράση, τη μετάβαση στην πράξη, το πέρασμα από το λευκό χαρτί ή τον καμβά, προκειμένου να γίνουν ζωντανή δημιουργία.

Στην έκθεση παρουσιάζεται με ενδεικτικά έργα η εξέλιξη της κόμης ανά τους αιώνες, μέσα από την προσωπική και υποκειμενική ματιά του καλλιτέχνη. Για τη δουλειά του ο Hervé Boudon, έχει λάβει πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία, το “Prix CACF” στη Μπολόνια το 1996, το “Beauty World Master Award” για τον καλύτερο Γάλλο κομμωτή στη Νέα Υόρκη το 1997 και το χρυσό μετάλλιο των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων το 2003.

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • από 15/4/2018 09:00 εώς 27/5/2018 13:00
    Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή

Λίστα από Συμμετέχοντες

 Καμία συμμετοχή