Εκθεση κεραμικής του Αρι Στασινάκη

 Η εγγραφή έκλεισε
 
0
KERAMIKI
Κατηγορία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ημερομηνία
11/4/2018 09:00 - 17/4/2018 21:00
Τόπος
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - Aristomenous 33
Kalamata 241 00, Greece

Οπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση του καλλιτέχνη: Γεννήθηκα στην Καλαμάτα και είμαι μεταλλειολόγος μηχανικός. Κατά την πολύχρονη εργασία ενός μηχανικού στα ελληνικά μεταλλεία και τις τεχνικές εταιρίες, η άργιλος αποτελεί εφιάλτη αφού είναι η κύρια αιτία αστοχίας  των τεχνικών έργων, κατολισθήσεων κλπ. Για ένα γεωτεχνικό επομένως  η κεραμική πέραν των άλλων προσφέρει δημιουργική λύτρωση.

Οι άνθρωποι συχνά δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις ατέλειες που φαίνεται ότι έχουν. Δίνουν μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια να κρύψουν τις ατέλειές τους, να φανούν "ιδανικοί", καθώς πιστεύουν ότι διαφορετικά δεν θα είναι αρεστοί...Η πραγματικότητα δείχνει ότι το τέλειο, που τόσο λαχταρούμε ή υποδυόμαστε, δεν υπάρχει. Η ιστορία του σύμπαντος αποτελείται από μια σειρά από τοπικές συμμετρίες με ελεγχόμενες ατέλειες. Η πίεση και η αντίδραση, οι ρωγμές, είναι μέρος της ιστορίας των πραγμάτων. Η ιστορία τους είναι αυτή που προσθέτει αισθητική αξία. Ομως το αυθεντικό μπορεί να έχει και ελαττώματα και ατέλειες. Αν μάθουμε να εκτιμούμε και να αγαπάμε τις ατέλειες, μπορούμε να κοιτάξουμε βαθύτερα πίσω από αυτές. Η τέχνη οφείλει να δημιουργεί το ωραίο. Η κεραμική - τέχνη πλαστική και αρχαία - κουβαλά την ψυχή εκείνου του παλιού τεχνίτη που φρόντιζε τα σκεύη της καθημερινότητας να είναι και ωραία. Η σχέση με τα πλάσματα της κεραμικής δεν προκαλείται μόνο από φυσική ανάγκη, δεν επιβάλλεται από τη λογική, δεν εξαρτάται από την σπανιότητα ή την τελειότητα τους, μάλιστα είναι ανεξάρτητη από αυτήν”.

Η έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από την 11η ως 17η Απριλίου, περιλαμβάνει κεραμικά έργα πλασμένα χωρίς τροχό - σε φόρμες αφηρημένες και μη - με πρόθεση να διεγείρουν το διάλογο και τον αναστοχασμό και με έμφαση στη χρηστικότητα χωρίς επιμελημένη προσπάθεια συγκάλυψης των ατελειών τους. Επιπλέον εκτίθεται μια συλλογή από μικρά κεραμικά γλυπτά επηρεασμένα από το ελληνικό μοντέρνο.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: καθημερινά 9 με 2 το μεσημέρι και 6 με 9 το απόγευμα. 

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • από 11/4/2018 09:00 εώς 17/4/2018 21:00

Λίστα από Συμμετέχοντες

 Καμία συμμετοχή